route 46

groentesoep festival

poort sociaal - tomatensoep festival

bestuursleden

MARIEKE BREED

PENNINGMEESTER

Marieke eerste kennismaking met Stichting Art Culture was in maart 2010, met een telefoontje van oud bestuurslid Bastiaan Gietema. Het klikte meteen, alsof ze elkaar al jaren kenden. Kort daarop ontmoette ze Sam Treemuangpak en Muriël van der Wal die toentertijd de andere twee bestuursleden van Stichting Art Culture waren. Wat een coole club met toffe mensen die geweldige evenementen organiseren! Vanaf dat moment was Marieke stiekem een beetje verliefd op Stichting Art Culture. Ook Almere is haar schatje, deze stad heeft Marieke gevormd en is diep geworteld in haar zijn. Het groen, de ruimte, familie, netwerk en vrienden, kunst en cultuur… Almere heeft alles! Zelf toen zij afstudeerde aan de kunstacademie voor Documentaire Fotografie, zei haar begeleider tijdens zijn speech: “ledereen heeft wel een droomlocatie om een project te fotograferen, zoals Londen, Scandinavië, New York, Zuid Amerika, Tokyo, etc.. Maar Marieke koos een andere weg, voor haar was dat Almere”. Dat zou genoeg moeten zeggen over hoeveel zij van Almere houdt. Na bij meerdere Almeerse stichtingen gewerkt te hebben, kijkt ze uit naar het helpen van een stichting vanuit een bestuurslidfunctie. Samen met Soufiane en Mark als nieuw bestuur en Muriel die zich gaat focussen op de uitvoerende taken, gaan we het tweede tijdperk in van Stichting Art Culture. Let’s do awesome things together! Tenslotte wil ze graag laten weten dat ze de nijging heeft haar blouse verkeerd dicht te knopen, steelt vaak de aanstekers van anderen terwijl ze zelf niet eens rookt en haar favoriete dinosaurus is de Brontosaurus. Beter met cijfertjes dan met woorden en opgesomd is haar leven de langstlopende aflevering van “Help! Ik heb een hobby”. Ze is dus een beetje gek, maar daar wen je snel aan.

SOUFIANE EL KADDOURI

SECRETARIS

Soufiane El Kaddouri Geboren in Lelystad, met een tussenstop in Amersfoort, alweer heel wat jaartjes woonachtig in Almere. Een echte polderguy dus, met een snufje Marokkaanse roots. Soufiane El Kaddouri. Op school gaven ze overal les in behalve in de materie waar Soufiane in geïnteresseerd was. Na school kwam hij in, een voor hem, een nieuwe wereld, namelijk de horeca sector. Daar heel veel geleerd en ontdekt. Al bivakkerend op de bank kwam hij erachter dat hangen ook geen soelaas biedt. Ging toen maar wandelen en kwam al sight-seeing tot het inzicht dat er iets moest veranderen. Heeft toen in no-time 24/7 geld verdiend, rijbewijs gehaald, bedrijf opgestart, op een soort van wereldreis geweest en bij terugkomst werd hem de klus van zijn leven gegund door een nieuwe opdrachtgever. Zaakjes op orde zou je zeggen en toen kon het echte avontuur maar beginnen. En wat voor avontuur. Zoals gezegd heeft hij een bedrijf gestart. Synermarketing. Daar moest op een gegeven moment echt volgas op worden gegeven en dat heeft Soufiane dan ook gedaan. Met Synermarketing creëert hij content voor bedrijven die zelf heg nog steg weten op het gebied van online-marketing. Dat wat betreft de voorkant van Synermarketing. Aan de achterkant gaat nog een wereld schuil. En wat voor wereld. Soufiane zet jongeren met – een soms grote soms minder grote – achterstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. Hij laat de jongeren, onder zijn begeleiding, social media content ontwikkelen. Stel je voor, jonge mensen die nergens hun draai kunnen vinden. Niet op school, niet op de arbeidsmarkt en wellicht daardoor ook in mindere mate thuis raken helemaal in hun element bij Synermarketing. ‘Goed werk’, zeggen we dan. Er ligt voor iedereen een wereld open, als je maar op pad gaat om ‘m te Hallo admin Q WOOZ R ZOOM ZOOM = ZOOM ontdekken. Naast het daadwerkelijke ondernemerschap wil hij nog meer. En meer. En meer. En Meer. Zo ook een bestuursfunctie bij Stichting Art Culture. Hij kan daar experimenteren met de procedurele kant van besturen en kan op inhoudelijk niveau Almere van een heel andere kant leren kennen. Aparte dingen doen vindt hij namelijk heel aantrekkelijk. Vroegah toen Soufiane nog jong was maakte hij video’s waar hele volksstammen om konden lachen, deed aan streetrunning, heeft met vrienden een anti-bucket list genaamd ’the fuck it list’ en voerde eigenlijk van alles uit om andere mensen mee te krijgen in of beter gezegd uit de sleur te halen. SAC is dan ook een prima plek voor Soufiane, want een soort van spiegel. Aan de achterkant serieus business en aan de voorkant beetje underground. Soufiane is inn.

MARK WIECHMANN

VOORZITTER

Opgroeiend in Almere heb ik fascinatie ontwikkeld voor kunst en cultuur. Lege weilanden veranderde in zandvlaktes, bouwplaatsen en vervolgens in nieuwbouwwijken. Alles om ons heen werd bedacht en komt van de tekentafel! Nieuwe Almeerders kwamen vanuit het hele land en brachten een rijke diversiteit aan culturen met zich mee. Een mix die interessante vraagstukken blijft creeëren; wat is dan de Almeerse identiteit en cultuur? Zijn er gemeenschappelijke elementen die ons verbinden? De jonge stad was ontworpen, nieuw en strak, maar heeft nu nieuwe vraagstukken als hoe ontwikkel je de stad door en wat zijn mensen hun behoeftes. Voor verdieping in de hedendaagse kunst werkte ik bij museum de Paviljoens (2007-2013).Kennen. Het organiseren van exposities als ‘de Unknown Territory (2009)’ en de ‘Nederlandse Identiteit (2012). En ondersteunde in het beheer van Almere haar kunstcollectie de Collectie Almere. Tijdens mijn studie Design en InterArchitecture aan de Gerrit Rietveld Academie bleef Almere het vertrekpunt zoals een achtertuinen festival, verticale Vinex, nieuwe buurtbankenen het ‘Lucht’Kasteel van de Almere. Afsluitend met een thesis ging over de Almeerse culturele instellingen. En een ontwerp voor hergebruik van het voormalige museum de Paviljoens. Terug in Almere ontwerpstudio opgestart voor lokaal onderzoek en vormgeving van gebruiksobjecten en culturele bewegingen. En ook twee stichtingen opgericht, stichting Polderblik rondom de originele stedenbouwkundige en architectonische visies uit het masterplan Almere. En stichting DKOR met de Kunstambassadeurs waar wij de bewoners en deelnemers in persoonlijk contact brengen met de kunst in de openbare ruimte en hun Buiten Collectie Almere. Met het team van stichting Art Culture wil ik me inzetten om buitengewone evenementen en projecten te organiseren die bewoners en bezoekers laat genieten van de -vaak nog verborgen- smaken en kwaliteiten van Almere.

MURIËL VAN DER WAL

CULTUREEL PROJECT MANAGER

Almere gekke stad. Almere rare stad. Almere nieuwe stad. Almere niet zomaar een stad. Almere mijn stad. Sinds 1996 woon ik in Almere. De Regenboogbuurt was toen nog 1 grote zandvlakte. Ondenkbaar als je nu over de Evenaar rijdt. Ja echt ondenkbaar. EN dat maakt Almere voor mij zo speciaal. Geen decennia is de stad hetzelfde. Niet qua look & feel, niet qua beleving. Beleving? In Almere? Ja zeker! Zoals ik van complexe films, muziek en boeken houd, houd ik ook van de complexe stad Almere. Het is geen makkelijk stad om mentaal je weg te vinden. De goede dingen van het leven komen in Almere niet zomaar tot je. Je moet er wel iets voor doen. Maar heb je dan eenmaal je geneugten gevonden, dan laat je dat ook niet meer zo snel los. De complexiteit van de stad maakt dat je er een soort van aan vastkleeft, het laatje niet meer los. Dus net als dat complexe muziekalbum die je jaar in jaar uit kunt luisteren zonder dat het je verveelt. Almere is dus voor mij eigenlijk een heel gelaagde stad, terwijl buitenstaanders Almere vaak een oppervlakkige stad vinden. En WEG! waarom begin ik eigenlijk over die buitenstaanders???? Ga weg! G A En om Almere nog aantrekkelijker te maken draag ik graag mijn steentje bij. Met de events van Stichting Art Culture brengen wij Almere beleving op een laagdrempelige en bijzondere manier. Soms gladjes, soms met een rafelrandje. Waar we maar zin in hebben en ons publiek op aanslaat. Als ik dan naar mijn historie kijk. Ede geboren, Friesland getogen, Amsterdam gestudeerd en uiteindelijk geland in newtown Almere. Overal voelde ik me altijd een soort van nep met een zwalkend accent. Ik spreek halfbakken Fries, plat Amsterdams ooit opgepikt van familie uit Landsmeer. En in Almere voel ik thuis en real. Genoeg argumenten om met het nieuwe bestuur van Stichting Art Culture weer prachtige dingen neer te gaan zetten. Volg ons op insta, FB en Linkedin. See you soon.